Feng Shui Tuinen

Feng Shui tuinen met 7 Tips.

De principes van Feng Shui zijn toepasbaar op grondstukken, gebouwen, hun inrichting en de mens zelf.
Maar deze keer wil ik het graag over je tuin hebben.

In de natuur komen we tot rust, kunnen we weer opladen en geïnspireerd worden.
De meeste moderne tuinen zijn heel strak van vorm en lijnenspel, terwijl er in de natuur helemaal geen rechte hoeken bestaan. Ronde vormen zijn veel zachter en laten de energie, de Chi vloeiend stromen.
Chi, de levensenergie is overal aanwezig, zowel binnen als buiten en heeft veel invloed op ons welzijn. Er is goede Chi die ons voedt en ondersteund maar er is ook Sha Chi die ons schaadt.
Plekken met een hoge dosis Sheng Chi, goede Chi trekken ons aan. 

                                               

Kleur hoort ook bij een bepaalde windrichting en dus levensgebied.

Daarom zijn we graag in het bos of aan zee. Op deze plaatsen is er veel levensenergie en waar veel Chi is, is er tevens veel zuurstof omdat die elkaar aantrekken. Het yin ( de chi)  en Yang (zuurstof) wat onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Het is dus belangrijk om deze natuurlijke omstandigheden te creëren in onze werk- en woonomgeving en in onze tuin.

De Lay out van onze tuin stuurt de Chi, en water, vooral bewegend water trekt Chi aan. Ook bloemen en planten trekken chi aan en voeden zichzelf voor het grootste gedeelte met deze chi.

Een verse bos bloemen in huis trekt veel chi aan.

De vier hemelse dieren en de 8 windrichtingen zijn van belang. De Feniks staat voor, openingen, openheid, uitzicht en perspectief, de schildpad staat voor de backing en een lang leven. Deze rugdekking zorgt ook voor het vasthouden van de aanwezige chi. Dan hebben we nog de draak en de tijger. De draak staat voor de meer mannelijke energie en de tijger voor de meer vrouwelijke energie.

De 8 windrichtingen staan voor de 8 levensgebieden en bepalen mede het gebruik van kleur en symboliek, zoals het zuiden bv. voor Roem en vuur staat en een goede plek is voor rode bloemen, mooie verlichting of de barbecue.

kuan  Kuan Yin                                   Relatiesymbool

Feng Shui tuin ontwerp.

Het Zuid- westen staat voor het Relatiegebied, behoort tot het element aarde en is dus een goede plek voor de kleuren geel en oranje en tevens voor beplanting in paren, of tweetallen of voor een mooi beeld wat met de liefde geassocieerd kan worden.

Op deze manier wordt je tuin een plek die je wensen en verlangens ondersteund en de ontbrekende facetten van je leven tot leven kan wekken.

De begrippen Yin en Yang zijn belangrijk voor de balans dus ook in de tuin Het zijn de twee krachten in het leven die niet zonder elkaar kunnen bestaan en er voor zorgen dat alles in beweging blijft. Zon kan niet zonder schaduw en nat kan niet zonder droog, hard niet zonder zacht en actief niet zonder passief kan. Zo is bv. een burn-out een goed voorbeeld van te lang te Yang (actief) leven zodat op een gegeven moment Jin (passiviteit) de overhand neemt.

 Voor consult

feng shui tuin          feng shui tuinen

Tuin voor en na consult Feng Shui Visie.

Referentie Maria Laverda: Hanny Verheijden, Feng Shui Consultant heeft voor mij een precies op mijn lijf geschreven tuinontwerp gemaakt. Ik ben er erg tevreden over want het is precies geworden wat ik gehoopt had! . De tuin is nog maar heel recent aangelegd en bloeit al in volle pracht en is heel goed in balans. Ik voel me er helemaal in thuis mede dankzij de extra puntjes op de i, ideeën waar je gewoonlijk zelf echt niet opkomt. De tuin is niet heel groot maar de specifieke inrichting en niveauverschillen maken de tuin heel prettig en ruim. De indeling, materiaal en kleurkeuze samen met het waterornament verhogen de energie wat de tuin ook zo bijzonder maakt. Als ik s`avonds op mijn terras zit, alleen of met vrienden, kan ik alleen maar concluderen dat dit precies de tuin voor mij is

Dus ook in je tuin moet je heel bewust met deze twee aspecten van het leven omgaan omdat een goede verdeling van Jin en Yang voor harmonie, voorspoed en vitaliteit zorgt en een disbalans problemen creëert.
Ook in de tuin spelen de 5 elementen, water, hout, vuur, aarde en metaal een grote rol.

Het is heel belangrijk dat alle elementen aanwezig zijn op de juiste plaats en in harmonische proporties anders gaat de levensstroom stagneren en komen er blokkades in je leven.

Hierbij heb ik nog lang niet alle aspecten van een gezonde Feng Shui tuin besproken.
Denk aan de energie van de aarde zelf, er zijn plaatsen met een krachtige energie, soms zelfs geschikt voor het helen van onze gezondheid, terwijl andere verstoorde plaatsen juist energie aan ons onttrekken of ons juist overbelasten. Een vitalisering /landclearing of een space clearing helpt om de energieën te verbeteren

Enkele tips voor je tuin
1.Zorg voor groenblijvende planten in de winter zodat je ook dan kunt genieten van de houtenergie
2. Zorg voor afwisseling in hoogte.
3. Leg paden aan in een vloeiende lijn, geen rechte hoeken.
4. Maak gebruik van de 5 elementen door bv. meerdere kleuren te gebruiken.
5. Leg een vijvertje aan in je tuin of gebruik een waterbron.
6. Plaats een vogelhuisje, dat trekt nieuwe dingen of mensen aan in je leven.
7. Zorg voor een goede backing aan de achterkant van je tuin.

Het is natuurlijk heel belangrijk dat alles op de juiste plek wordt aangelegd en dat je de vitale plaatsen in je tuin gebruikt en activeert.

Ik help je graag met het creëren van je droomtuin. Wil je Feng Shui hulp of advies bij de aanleg of aanpassing van je tuin . Neem contact op.

Je kunt mij ook mailen, info@fengshui-visie.com of bellen voor een informatief of persoonlijk gesprek 0629121258

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.