Het element hout met 5 tips

Het element Hout met 5 tips

Het is bijna lente.

We hebben er al even van mogen proeven van die heerlijke lente maar nu is het al een tijdje behoorlijk koud en staat er soms een stevige wind. Ik zou bijna over het element metaal gaan schrijven wat bij de herfst hoort. Maar aan de ongeduldige sprietjes boven de grond en het fluiten van de vogels merk je toch dat het voorjaar in aantocht is.

Dus wil ik jullie wat vertellen over het element Hout.

Binnen de Chinese geneeswijze en de verschillende Feng Shui scholen is kennis van de 5 elementen en de werking van deze elementen op elkaar heel erg belangrijk. Het westen kent slechts 4 elementen maar deze elementen zijn op een ander principe gebaseerd.

Hout element

We kunnen de 5 elementen indelen in seizoenen.

We kennen het voorjaar, de zomer, de nazomer oftewel de Indian Summer, het najaar en de winter. Deze cyclus is niet alleen in de seizoenen te vinden maar is ook te herkennen in kleuren en geuren, in vorm en materiaal, in organen in ons denken en onze emoties.

Het houtelement staat voor het voorjaar en is een onstuimige,energieke en creatieve energie.

De energie is opgewonden, groeiend en omhoog gericht. Dat zie je aan de jonge aanwas, de explosie van kleur en leven. De kwaliteit is inspirerend, energiek en enthousiast en het staat voor een nieuwe start. Het is de geboorte, vandaar dat we ook zin krijgen in nieuwe dingen, er op uit willen en ook in ons huis het een en ander willen veranderen of vernieuwen.

In je woonkamer staat het niet voor houten vloeren of houten meubels zoals veel mensen denken,maar voor de aanwezige planten en bloemen en de kleur groen. Ook afbeeldingen van voorjaar in kleurige schilderijen of foto`s van bloemen, planten en bloemen vallen onder het hout element en dragen bij aan een betere Feng Shui in je interieur.

Zoals alle elementen behoort het hout tot een windrichting. In dit geval het Oosten en het Zuid Oosten en staat het voor bepaalde levensgebieden. Het oosten voor je familie, je roots en je meegekregen talenten, ook wordt gezondheid wel onder dit gebied geschaard. Het Zuid Oosten staat voor “Rijkdom” in de ruime zin van het woord. Financiële rijkdom valt hieronder maar ook de mogelijkheid je dromen te verwezenlijken, zit het je mee, stroomt de creativiteit, zit je in de flow?  Gaat het met deze zaken niet goed dan kan het houtelement verstoord of niet voldoende aanwezig zijn.

Het voorjaar is een  hele goede tijd voor een Feng Shui consult, de vernieuwende energie werkt ondersteunend en dat merk ik ook altijd aan het stijgende aantal aanvragen. Je hoeft geen nieuw interieur aan te schaffen om deze energie te versterken en een frisse wind te laten waaien in je leven en in je werk. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten van een consult. Want bij mij is een consult altijd maatwerk.

06-29121258 

Helaas kan mijn geplande dag van het Houtelement nog niet doorgaan vanwege Corona. Ik geef 5x per jaar een element dag in het seizoen dat het speelt. Op deze dagen geef ik naast alle eigenschappen van het element ook voedingsadviezen, Chinese gezondheidsoefeningen Qi-Gong genaamd en Feng Shui adviezen om het element in jezelf, in je leven en in je omgeving te versterken.

Maar we hebben toestemming om op 30 april en 1 en 2 mei een weekend te geven waarin het element hout en het creatieve proces centraal staan. En op zaterdag 5 juni verwacht ik de dag van het element Vuur te geven in centrum Feniks in Tilburg. Alle dagen natuurlijk met de corona richtlijnen.

Een andere keer ga ik nog verder in op het houtelement. Vooral wat het betekent in ons lichaam en in onze persoonlijkheid.

Tips:

1.Het voorjaar is een goede tijd voor een reinigingskuur, zowel voor je lichaam als voor je huis en tuin.

2.Werk met bloemen en planten en de kleur groen om het houtelement te versterken.

3.Zorg voor afwisseling in je leven en maak ruimte om te spelen of te ontspannen. In Corona tijd lastiger maar niet onmogelijk.

4.Ga weer eens dansen,dat kan ook thuis, dat versterkt het houtelement.

5.Laat dingen doe je niet meer nodig hebt los.

Ik wens jullie allen een hele mooie start van het voorjaar.

Hanny Verheijden,Feng Shui Visie

Consulten voor bedrijven, particulieren en tuinen. Cursussen, lezingen en energetische reinigingen voor panden, grondstukken en personen.

 

Hanny Verheijden

Feng Shui Expert

Feng Shui Visie Contact

U kunt contact opnemen via onderstaande gegevens. Of vul het contact formulier in.

Hanny Verheijden:
Qi-Mag Feng Shui consultant
Tilburg, Noord Brabant

info@fengshui-visie.com

+31 (0)6 291 212 58

+31 (0)13 536 56 93

    Geen reactie's

    Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.