Qi-Mag Feng Shui cursus/opleiding en workshop Winter:het element Water

Activiteiten Feng Shui Visie

Qi-Mag Feng Shui 1 cursus/opleiding van 2 dagen nu ook In Twente! Omgeving Losser Op 26 en 27 november

Qi-mag Feng Shui 1 cursus/opleiding van 2 dagen Haaren op 5 en 6 november

Holistische dag van het Element Water op 3 december in Tilburg

QI-MAG Feng Shui 1 opleiding/ cursus

QI-MAG Feng Shui 2 opleiding

QI-MAG Feng Shui Business opleiding/cursus

Inhoud Qi-Mag Feng Shui 1, 2 daagse cursus/opleiding

 • Basisconcept en essentie van Feng Shui en QI-Mag Feng Shui.
 • Goede vormgeving en ideaal binnenhuisdesign.
 • QI-Mag FS methoden voor vitaliteit en overvloed
 • Remedies voor een goede Chi-stroom
 • Technieken om Feng Shui aanpassingen te testen.
 • Luchtkwaliteit en effect op onze gezondheid.
 • Betekenis van getallen en ideale Feng Shui maten.
 • Vorm van gebouwen en hun effect op mensen.
 • Verschillende methoden om ondergrondse waterlijnen te vinden en effect van deze waterstromen en remedies.
 • Effect van geopatische stress.
 • Principe van de 5 elementen en hun toepassingen
 • Selectie van een stuk grond.
 • Positie van deuren en ramen.
 • Scherpe hoeken en remedies.
 • 120 gunstige en ongunstige bed posities.
 • Symbolen.
 • Wat kun je bereiken met Feng Shui?
 • Feng Shui principes voor persoonlijk succes.


Locatie: Centrum Het Bergkristal te Haaren NB.
Datum 5 en 6 november

Locatie omgeving Losser op 26 en 27 november

Inclusief 100 pagina dik cursusboek en internationaal certificaat. Lunch, koffie en thee.

Prijs: Qi-Mag Feng Shui 1 € 398,00 excl. 21 % btw.

Info en opgave info@fengshui-visie.com of bel 06-29121258

water element 5 elementenleer

Workshop het element Water op 3 december

De term Feng  Shui betekent letterlijk wind en water.

Wind en water zijn heel belangrijke elementen want het zijn de verspreiders van Chi, de levensenergie.

Het element water staat voor het Yin aspect. Ontvankelijk en passief, introspectief en verdiepend. Na  de verdichting van het metaalelement gaat de energie veranderen , het gaat langzaam weer stromen.  Het seizoen dat bij het waterelement hoort is de winter. Zowel de ijslaag , als de onderlaag van het ijs, het langzaam stromende water horen allebei bij het waterelement. Het leven heeft zich diep teruggetrokken in deze periode. Het lijkt of alles dood is, maar de potentie van het leven bevind zich onder de ijs of sneeuwlaag. De natuur houdt een winterslaap. Het is een tussenstop tussen stilstand en beweging en staat voor transformatie, het onderbewuste, dood en vernieuwing. Water is het laatste element van de cyclus en meteen ook de basis voor het volgende  element, het hout.

Voor de ziel is het de tijd tussen dood en wedergeboorte, een goede tijd dus om stil te staan, naar binnen te keren  en je voor te bereiden op een nieuwe cyclus. Een tijd voor zelfbespiegeling en het uitstippelen van je toekomst. Het is een tijd waarin je je wat verloren kunt voelen, eenzaam en kwetsbaar. Maar ook een tijd om overzicht te krijgen, plannen te maken en spiritueel te groeien. In onze geest brengt het waterelement zachtmoedigheid, aanpassingsvermogen en een sterke wil. Langzaam maar zeker op het doel gericht. De emoties die bij het element water horen zijn moed versus angst. Fysiek manifesteert het element water zich in de blaas en de nieren, de botten, de oren en het hoofdhaar.

 De Chinese gezondheidsleer gaat ervan uit dat we bij de geboorte een potje oerenergie mee krijgen wat zich in de nieren bevind. Overigens krijgt niet iedereen dezelfde hoeveelheid mee. Hoe sterk je constitutie is wordt dus mede bepaald door de hoeveelheid  Chi die jij mee gekregen hebt. Gedurende ons leven maken we dat potje langzaam op. Niet gek dus dat haarverlies, slecht horen en zwakke botten ouderdomskwalen zijn.  Hoe lang je met je potje doet hangt heel erg af van je levenswijze, uitputting tast je voorraadpotje aan en vormt de basis voor angstgevoelens.

Voldoende slaap, goede voeding en beweging die gericht is op het versterken van de Chi is dus heel belangrijk. Vooral ook omdat je libido ervan afhankelijk is.

Ook in je huis is het water element van groot belang, bewegend water wekt zuurstof op en trekt Chi aan.  Het Waterelement zorgt voor vitaliteit en voor rust. Water kan in de praktijk dus zowel yin als yang zijn

In huis wordt het element water gerelateerd aan geld, carrière en spiritualiteit. Met Feng Shui kun je deze levensgebieden beïnvloeden.

Er is nog zoveel meer te vertellen over dit een de andere 4 elementen. Kennis van de 5 elementen helpen je in het leven met de stroom mee te gaan waardoor je minder weerstand ondervindt en makkelijker in de flow blijft.

Wil je dat het weer gaat stromen in je leven en wil je 2023 goed en vitaal beginnen kom dan naar deze holistische dag van het water element met voeding advies, Qi-gong, karakter analyse en Feng Shui advies. Deze dagen zijn voeding voor hart en ziel, lichaam en geest.

Met hartelijke groet,

Hanny

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.