Feng Shui Thuiswerkplek

Feng Shui kleuren

Kleur heeft enorm veel effect op ons. Je kunt er vrolijk en opgewekt van worden maar kleuren kunnen ook deprimeren. Binnen de Feng Shui wordt er veel gebruik gemaakt van kleuren. Maar kleuren worden niet zomaar gebruikt. Kleuren hebben effect op onze stemmingen en kunnen bepaalde levensgebieden en energieën versterken.

Op de eerste plaats houd je rekening met het element waartoe de kleur behoord. Rood, paars en roze horen bij het vuur- element. Geel, oranje en bruin horen bij het aarde-element. Blauw bij het element water, de metaal kleuren zoals goud en zilver bij het element metaal en Groen bij het element hout.

Zie hieronder de 5 Feng Shui kleuren behorende bij de elementen.

Vuur                                         Aarde                                         Metaal                                         Water                                       Hout

Gebruik beslist geen zwart hoewel dat in vele boekjes wel onder het waterelement valt. Zwart proberen we binnen de Feng Shui zoveel mogelijk te vermijden.

Kleur kun je aanbrengen door een muur te verven, een kunstwerk op te hangen, een tapijt te leggen of een meubelstuk in een bepaalde kleur te kiezen. Accessoires kunnen voor kleurdetails zorgen, een vaas in een mooie kleur, een bloemstuk, kussentjes of gekleurd licht.

Om de juiste keuze te maken voor Feng Shui kleuren houd je met verschillende zaken rekening. De windrichting, bijvoorbeeld het zuiden hoort bij het vuurelement dus daar de warme kleuren uit het rood spectrum. Mensen die de Bagua toepassen kiezen kleuren op basis van het betreffende levensgebied. Wil je carrière of spiritualiteit stimuleren dan kies je voor het waterelement dus de blauwe kleuren, maar dan nog moet je rekening houden met de kompasrichting omdat je anders een element conflict kunt creëren. Je gebruikt bijvoorbeeld niet te veel rood op het noorden. Het water hoort bij het noorden, rood hoort bij het vuurelement dus krijg je een water en vuur conflict.

Energie verhogen met kleur.

Yang kleuren hebben een activerende werking op ons en op de ruimte waar ze gebruikt worden. Rood, de sterkste Yang kleur kun je gebruiken in ruimtes waar veel activiteit plaats vindt.

Feng Shui kleuren in de slaapkamer

Rood is ook de kleur van de romantiek en passie. Dus een goede kleur voor de slaapkamer zou je denken. Klopt, maar wel met mate want je wilt naast passie ervaren ook nog lekker kunnen slapen. Het gaat dus altijd over de juiste balans.

 
De kleur van je geboortejaar element

Het jaar waarin je geboren wordt behoord tot een element. Neem bijvoorbeeld het jaar 1966. Je bent dan een vuur paard. Vuur is dan je geboortejaar element. Voor jou zijn dus de rode tinten geschikt maar ook groene tinten want hout voedt immers het vuur. Wil je bijvoorbeeld blauw gebruiken op een wand en een vuur persoon zit tegen die wand dan wordt het vuur geblust en dat wil je niet. Je ziet dat echte Feng Shui niet eenvoudig zelf toe te passen is en nu hebben we het alleen nog maar over kleur. Zelfs Feng Shui adviseurs houden niet voldoende rekening met al deze aspecten.

Feng Shui kleuren in de kantoorinrichting. Feng Shui project door Feng shui Visie

Wat  je kunt bereiken met kleur

Je kunt dus met kleur meer energie of rust brengen op een plek, een levensgebied stimuleren en een persoon versterken. Daarnaast zijn er nog de planetaire invloeden. Alles in het leven verloopt in een cyclus, niets is onveranderlijk. We weten dat de zon en de maan veel invloed op ons heeft. Maar ook andere planeten spelen een rol in ons welzijn en hebben invloed op ons en op de plek waar we wonen. Het is het goed om ook deze invloeden te kennen en indien nodig of gewenst sturing aan te brengen. De planetaire invloeden zijn ondergebracht in de 5 elementen. Het zogenaamde Flying Stars systeem , dit is een complex systeem waarbij je de windrichtingen verbind met de planetaire invloeden, dit vergt verregaande kennis van de klassieke Feng Shui. Maar ook hier kun je met kleur veel bereiken.

Feng Shui kleuren tips om zelf met kleur te werken.

Je hebt inmiddels wel begrepen dat het niet zou eenvoudig is om zelf een goede harmonie te creëren.
Wel kun je zorgen dat alle elementen in iedere kamer aanwezig zijn. In de woonkamer, in de slaapkamer, in de keuken en in de studeer- of werkkamer. 
Gebruik dus alle Feng Shui kleuren al zijn het maar details zoals accessoires. 
Een bos mooie bloemen geeft al meteen resultaat en wanneer het dan pioenrozen zijn stimuleert dat ook meteen de liefde

Denk eens na over een professioneel Feng Shui kleur advies als je serieus resultaat wilt hebben en een omgeving wilt creëren voor meer vitaliteit, harmonie en succes. Kijk maar eens op mijn site voor meer informatie, foto`s van mijn werk en ook voor referenties van mijn klanten.

Ik zou ook jou graag helpen om een fantastische Feng Shui werkplek of tuin te creëren. Of om je woning om te toveren tot een droomhuis.

Je kunt mij ook uitnodigen voor een lezing of een Feng Shui workshop op maat binnen je netwerk of op je bedrijf.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend en informatief gesprek.
info@fengshui-visie.com  06 29121258

www.fengshui-visie.com

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.