Effect van kleur in je kantoor

Wat doet de kleur groen in je kantoor?

Meer vitaliteit, harmonie en succes en minder ziekteverzuim.

Door de eeuwen heen zijn er veel theorieën ontwikkeld over de betekenis van kleur.
De laatste decennia is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van kleur op bijvoorbeeld onze stemming en is het bevestigd dat kleur veel effect op ons heeft. Ook is wetenschappelijk aangetoond dat de aanwezigheid van planten en andere natuurlijk elementen een heel belangrijke invloed op ons welzijn en onze gezondheid hebben.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Feng Shui kantoor interieur door Feng Shui Visie

Feng Shui Kleuren

Zelf houd ik mij sinds 1992, het jaar waarin ik begon aan een studie traditionele Chinese geneeswijzen vooral bezig met de betekenis van kleur op basis van de 5 elementenleer. Deze leer is gebaseerd op de natuur en daardoor ook voor iedereen herkenbaar. Hout staat voor het voorjaar (en het levensgebied “rijkdom”), Vuur voor de zomer, Aarde voor de nazomer, Metaal voor de herfst en Water voor de winter.

Dit keer over de kleur groen wat symbool staat voor het voorjaar en hoort bij het element Hout. Tot het element Hout behoren ook  planten, struiken, bomen en bloemen.

Het element Hout, dus de kleur groen  staat symbool voor de kinderjaren. Jaren van snelle groei, van creativiteit en vitaliteit.
Hout staat voor het levensgebied van ” Rijkdom”. Rijkdom betekent overvloed en  meer flow in je leven. Je ziet dat steeds meer elementen uit de Feng Shui, een specialisatie voortgekomen uit de Chinese natuurfilosofie, toegepast worden in de hedendaagse interieurtrends. Feng Shui is een eeuwenoud en beproefd systeem dat zich richt op het juist inrichten van bedrijfspanden,woningen en tuinen voor meer gezondheid, voorspoed en overvloed.

Je ziet steeds meer natuur prints in wandbekleding en stoffen, veel nuances in de kleur groen en steeds meer gebruik van planten. Planten die in de Chinese leer heel belangrijk zijn omdat ze Chi aantrekken. Planten produceren zuurstof, wat op zich al heel belangrijk is en  zuurstof trekt Chi aan. Chi staat voor levensenergie, dus plekken met veel natuurlijk groen hebben een hoge levensenergie en veel minder ziekteverzuim..

Je begrijpt dat het element Hout en dus de kleur groen en groene planten heel belangrijk zijn voor een gezonde, vitale en inspirerende omgeving.

Voor het kantoorpand  wat ik voor Willem Hoppenbrouwers heb ingericht heb ik veel gebruik gemaakt van de kleur groen om groei te bevorderen, creativiteit te stimuleren en een gezonde en vitale omgeving te creëren. De verschillende ondernemers die hier hun werkplek hebben zijn heel blij met deze stressvrije en inspirerende omgeving. Meer foto`s zien en meer weten?

Wil je ook graag dat het in je bedrijf weer gaat stromen, dat er minder ziekteverzuim is en dat mensen meer betrokken en gemotiveerd zijn? Of ze helpen een gezonde en inspirerende thuiswerkplek te creëren

Neem dan gerust contact op voor een informatief gesprek

Feng Shui Expert

Feng Shui Visie Contact

U kunt contact opnemen via onderstaande gegevens. Of vul het contact formulier in.

Hanny Verheijden:
Qi-Mag Feng Shui consultant
Tilburg, Noord Brabant

info@fengshui-visie.com

+31 (0)6 2 91 21 258

+31 (0)13 536 56 93

    Geen reactie's

    Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.