Een kerstboom als Feng Shui remedie en betekenis van de winter

Artikel: Een kerstboom als Feng Shui remedie.

Ook deze kerst is er weer een met beperkingen.

Ik hoop van harte dat jullie je toch blijven focussen op wat er wel kan en dankbaar blijven omdat we hoe dan ook nog in een vrij en (behoorlijk) veilig land leven.

Iedere dag wanneer ik naar het journaal kijk ben ik dankbaar voor het feit dat ik in Nederland woon. In het besef dat er nog zo ontzettend veel mensen zijn die niets hebben of echt alles kwijtraken door natuurrampen, oorlog of onderdrukking. Ik wens mensen die door Corona  geliefden of werk/bedrijf kwijtgeraakt zijn heel veel sterkte.

Ook ik erger mij aan de politiek maar probeer dat weer snel los te laten omdat dat mijn humeur en daardoor mijn dag negatief beïnvloed.

Ik ben er altijd goed in geweest om het beste van iedere situatie te maken, dat is een aangeboren karaktertrek maar ook een mindset. Juist door het lijden van andere te zien en de verliezen in je eigen leven te doorleven, groei je als mens. Het besef dat we allemaal een keer sterven en niet weten wanneer, kan je ook een levenslust geven die niet afhankelijk is van uiterlijke omstandigheden.

Overgave en vertrouwen in jezelf en het leven vormen een  rustgevende basis van bestaan.
Het overdreven zoeken naar geluk of het gevoel dat je daar recht op hebt verstoren die innerlijke rust. Zoals ook angst voor wat er mis kan gaan in het leven.

Vandaag is het 21 december , de kortste dag. Na vandaag gaan de dagen weer lengen en gaan we weer langzaam naar het licht toe. De donkere dagen voor kerst zijn zwaar omdat de energie  dan naar binnen gericht en op zijn dieptepunt is.

Het element van de winter is het water

Ik vind altijd troost bij de Chinese 5 elementenleer, een leer die diepgang en betekenis geeft aan ieder seizoen en iedere emotie. Die verbanden bloot legt die we anders niet zouden zien.

De winter valt onder het element water. Symbool voor zuiverheid, inkeer, spiritualiteit, vruchtbaarheid, vitaliteit en kalmte. Water vertegenwoordigt ook het huis van je carrière, je levensloop. Een verstoord water element in jezelf zorgt voor de emotie angst. Zorg in deze tijd goed voor je nieren, het orgaan wat bij het element water hoort. Houdt ze warm met warme kleding of een kruik. Gebruik weinig alcohol en put jezelf niet uit. Gebruik de lockdown om uit te rusten en lange wandelingen te maken. Verdieping hoort ook bij het element water, dus een goed gesprek tijdens  een wandeling in de natuur geeft ook troost en verbinding.

Het element water staat zowel aan het begin als het einde van de cyclus.
In de winter is de energie naar binnen gekeerd en stroomt langzaam en diep en bereidt zich voor op ontkieming in het voorjaar. Het is een uitstekende tijd voor zelfbespiegeling en het uitstippelen van je toekomst.

Vandaar dat we aan het einde van het jaar terugkijken op wat we gedaan, en bereikt hebben
en vol goede voornemens zijn voor het komende jaar.

In de donkerste en koudste periode is van het jaar keren we naar binnen en zoeken we elkaar op voor warmte en willen we licht in de duisternis brengen.

Betekenis van de kerstboom in deze donkere dagen.

Omdat alles in het leven in de 5 elementen onder te brengen is realiseerde ik mij dat de kerstboom in deze periode alle ontbrekende delen inbrengt. Maar vooral het brengen van het licht. Plaats hem daarom het liefst op een minder goed verlichte plek of op een plek die niet zo goed voelt om een betere energie te creëren in huis.

De boom vertegenwoordigt het houtelement, het voorjaar, de groeiperiode. De pot waarin de boom staat is het aarde element, de nazomer, balans en rust. Lichtjes brengen het vuur van de zomer, verlichting en expansie in. De glanzend gouden en zilveren ballen staan voor het element metaal. De herfst, het loslaten en het vieren van de oogst.
Zodat samen met het waterelement de winter ,de inkeer, alle elementen toch weer aanwezig zijn.

We hebben zoveel gewoontes en gebruiken waarvan we de betekenis niet meer kennen.

Deze periode is goed om het oude los te laten en het nieuwe voor te bereiden.
Een energetische reiniging van je huis en van jezelf is een mooie manier om het jaar gezuiverd af te sluiten en daardoor een betere start te maken in het nieuwe jaar. Het Chinese nieuwjaar start pas op 1-2-2022 dus je hebt nog tijd!

Om je goede voornemens aan te laten sluiten bij de stroom waarin jij zit is het heel zinvol te weten welke energieën en thema’s voor jou gaan spelen het komende jaar.

Met de Nine Star Ki, een systeem gebaseerd op de 5 elementen in een persoonlijke cyclus van telkens 9 jaar en onderverdeeld in een kleinere cyclus van 9 maanden kun je per jaar en per maand bekijken waar jij zit in de cyclus en daar je activiteiten en plannen op afstemmen zodat je met de stroom mee kunt gaan en in de Flow kunt komen.

Dit systeem pas ik toe bij ieder Feng Shui consult wat ik geef omdat het je inzicht geeft in je persoonlijkheid, je innerlijke drive en de manier waarop je je energie het beste in de wereld kunt zetten. Het geeft inzicht in de relaties die je hebt en de moeilijkheden die je daarbij ondervind. Je leert jezelf en je naaste veel beter begrijpen en je leven wordt harmonischer.

Ik wens jullie alvast heel fijne feestdagen,een rustig gemoed, vertrouwen en overgave toe.

Wil jij hulp met het goed afsluiten van dit jaar ( en alle voorgaande jaren) (Het Chinese Nieuwjaar begint pas in februari!) en met het creëren van een mooi huis en fijn leven in 2022 neem dan gerust contact met mij op zodat ook jouw leven weer vitaal, harmonieus en succesvol wordt.

Stuur deze mail gerust door aan mensen waarvan je denkt dat ze geïnteresseerd zijn of mijn adviezen kunnen gebruiken.

Met hartelijke groet, Hanny

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.