Chinees nieuwjaar 2021, het jaar van de Os

Het CHINEES NIEUWJAAR 2021 wordt wereldwijd uitbundig gevierd.

Normaal wordt het gevierd met de familie en reist heel China intensief. Ook wordt de beroemde drakendans uitgevoerd maar dit jaar zal ook dit niet kunnen plaatsvinden door de corona maatregelen.

Dit feest (en de twee dagen er op volgend) wordt gevierd door vrijwel geheel Azië, en overal waar een duidelijke Chinese bevolkingsgroep zich gevestigd heeft.
Het is afsluiten van een jaar en het starten van een nieuw jaar . Daarom is het gebruikelijk dat men schulden betaalt, nieuwe kleren koopt, en het huis schoongemaakt en vele passen Feng Shui remedies toe om een gunstiger verloop te hebben . Er is gewoonlijk een groot familiemaal en de goden worden geëerd. De mensen geven elkaar cadeaus, ingepakt in rood papier  en in rood papier verpakt vuurwerk wordt afgestoken.

Dit vuurwerk is ook een traditie om oude en ongewenste energieën te verwijderen en zo een gunstig en voorspoedig nieuwjaar te creëren. Rood is de kleur van het vuur en vuur vernietigd het oude en werkt zuiverend. Rood is ook de kleur van roem, passie en enthousiasme.

Dit jaar begint het Chinese Nieuwjaar  op 12 februari. Deze datum valt samen Tot 2033 valt deze datum samen met de tweede nieuwe maan na de kortste dag.

Het is het jaar van de Metaal Os ,een Yin jaar want het is een oneven jaar. Yin jaren hebben wat meer vrouwelijke energie. Gelukkig maar want het is ook een metaal 6 jaar wat veel mannelijke energie heeft

 

Het jaar van de metaal os

 Tips voor 2021

In 2021 is het belangrijk dat we niet te veel controle proberen uit te oefenen op anderen. We ons richten op ;positieve zaken en focussen op harmonie, vrede en compassie.
Het creëren van warmte en harmonie zijn positieve aspecten van de os waar we ons het beste op kunnen focussen. Eerlijkheid en structuur en zorgen voor een heldere en duidelijke communicatie zijn nu ook heel belangrijk. Volgens de Telegraaf ! is het een jaar waarin we veel advies nodig hebben op zakelijk en financieel gebied. Wil je meer lezen, kijk dan hier

Het element van het jaar, metaal in dit geval, heeft tevens invloed op het dierdeken. Het kan eigenschappen versterken, aanvullen of verzwakken. Het element is metaal  en het bijbehorende getal is 6. Dus 2021 is een metaal 6 jaar.

Chinees nieuwjaar 2021

De Nine Star KI is een ander systeem om de energieën van personen en cycli te duiden. Het heeft als beginpunt 4 februari en wijkt jaarlijks minder af dan de data voor het Chinese Nieuwjaar. Dit omdat het gebaseerd is op het zonnejaar, Li Chun genaamd oftewel het begin van de lente. Dit is het punt halverwege de kortste dag op 21 december en de lente equinox ongeveer 21 maart.

2021 is een  6 metaal jaar met als bijbehorend symbool “hemel” en als familielid “De vader”. Dit heeft een sterke mannelijke energie en staat voor verantwoordelijkheid, zelfdiscipline en zelfbeheersing. Kwaliteiten die we dit jaar voorlopig ook nodig zullen hebben. Intuïtie, eerlijkheid een visie ontwikkelen, organiseren, vooruit kunnen plannen, besluitvaardig zijn een mentor zoeken zijn thema’s maar helaas ook intolerantie en zwart/wit denken.

Voor ieder persoonlijk pakt het jaar van de os anders uit Dit geld ook voor het jaar van de hemel. Afhankelijk van jouw plaats in dit systeem en jouw persoonlijke Ki getal kan dit zowel ondersteunend als lastig zijn. Weten wie je bent en waar je staan in de cyclus kan heel behulpzaam zijn om het beste uit het jaar te halen en in de Flow te blijven, met de stroom mee te gaan, zowel zakelijk als privé.

Kijk of  jijzelf een Os bent

Wil je weten hoe het voor jou persoonlijk uitpakt met speciale aanpassingen voor je huis kun je een schriftelijk consult op maat aanvragen. Tevens geef ik deze informatie voor ieder gezinslid afzonderlijk als onderdeel van een Feng Shui consult aan huis.
Een nieuwe cyclus en een nieuw jaar zijn een heel goede aanleiding voor een consult ook omdat planetaire invloeden, de flying stars genaamd ieder  jaar veranderen en veel effect hebben op de energiehuishouding van je woning of bedrijf. Dus ook op je welzijn zowel lichamelijk, financieel, emotioneel en relationeel

.
Een energetische clearing helpt ook om oude energieën en stagnaties op te lossen waardoor je meer positieve Flow krijgt.

Ondanks alle problemen zijn er kansen te over om een betere wereld te creëren voor onszelf en voor al wat leeft. Een probleem is slechts een uitdaging en een mogelijkheid tot groei.

Heel veel geluk gewenst in het CHINEES NIEUWJAAR 2021 METAAL OS

Website  www.fengshui-visie.com

contact

46 Reactie's