Verbouwing Zaak/Woning

Tijdens verbouwing Nieuwbouw project mede ontworpen door Feng Shui Visie.

Na Verbouwing

Een nieuwbouwproject waar ik heel trots op ben Nieuwbouw project mede ontworpen door Feng Shui Visie.

Elle heb ik leren kennen bij een van mijn cursusdagen over Feng Shui en de 5 elementen. Daar ontmoette zij medestudenten die al een consult van mij hadden gehad en daar heel enthousiast over waren. Elle ging samen met haar man bouwen, wonen en werken in een oud vervallen fabriekspand. Een hele uitdaging en een buitenkans om het goed aan te pakken.

Toen ik de tekeningen bekeek van de plannen zag ik al meteen heel veel zaken die veel beter konden. Neem bijvoorbeeld het kantoorgedeelte.

De voorkant werd meteen geblokkeerd door een trap.  Bergkast, natte ruimte en elektra gedeelte zaten aan de voorkant en de werkplekken zaten verstopt achterin, zonder raam en zonder contact met buiten. Niet erg inspirerend dus. Op de natte ruimte werd boven nog een werkplek gesitueerd waardoor de mensen die beneden zouden werken tegen een heel hoge muur aan zouden kijken. Je creativiteit wordt dan wel heel erg geblokkeerd.

 

Ik heb het geheel omgedraaid, de bureaus naar de voorkant gehaald, alle andere zaken zoals techniek en natte ruimte naar achteren verplaatst. Nu ligt het extra kantoor boven de achterste ruimtes beneden zodat Iedereen nu mooi uitzicht heeft en contact met buiten. Zowel boven als beneden. De gebruikers zitten zo veel mogelijk op een voor hun ideale plek. De Planten maken het geheel gezonder en sfeervoller.

Woongedeelte

In het woongedeelte was een lange gang voorzien, zowel aan de rechter als aan de achterkant. De zithoek met daarboven een TVruimte was aan de voorkant geplaatst.

De gang geeft veel ruimteverlies waar je eigenlijk niets aan hebt en je krijgt geen goede flow of energie, chi flow. De energie wordt zo om de ruimtes geleid in plaats van door de ruimte. De voorin geplande zitruimte met bovenverdieping beneemt het uitzicht op het prachtige, hoge en lichte glazen dak bij binnenkomst

 

Ook hier ben ik gaan verplaatsen. Eerst de gang weg , die zou samen met de zithoek met verdieping het hele uitzicht op het prachtige glazen dakwerk blokkeren. De gang neemt ook te veel onnodige ruimte in.

Nu ervaar je de ruimte meteen als je binnenkomt, het geheel is veel ruimer en lichter geworden.

 

Nu is er een verdieping op zowel keuken als woonkamer geplaatst zodat er ruimte is voor een tv en relax kamer en een logeerkamer met eigen bad kamer. De logeerkamer was eerder gepland in de tuin wat ten koste ging van de ruimte buiten.

 

Verder heb ik geadviseerd bij de kleurkeuze, bv het groen in de badkamer boven en het blauw van de badkamer beneden.

Advies bij de plaatsing van deuren en ramen met hun draairichting en afmeting waar mogelijk. Bv eerst was er een deur vanuit de zithoek naar de techniek geplant, dat zou onrust geven en beperkte mogelijkheden bij het inrichten.

De beste Feng Shui

 

Indeling ruimtes, plaatsing van meubilair, kleurdetails, plaatsing van ramen en deuren, planten en kunst. Alles is  gebaseerd op de optimale mogelijkheden om een goede Feng Shui te creëren. Door de beste richtingen voor slapen, werken, relaxen, beste kleuren  etc. te kiezen, wat dus maatwerk is.

 

 

 

Keuken

 

Verder heb ik advies gegeven voor de “bloemen” ïn de keuken, Doordat de wens was een zo groot mogelijk keukenblok ivm opbergruimte is het keukenblok verticaal geplaatst ipv de door mij geadviseerde horizontale plaatsing.

 

 

Slaapkamer

 

Er was eerst een open verbinding tussen slaapkamer en badkamer gepland, dit is niet wenselijk omdat de badkamer vervuilde energie verspreid.

 

Onder de slaapkamer en badkamer beneden waren veel verstoringen te vinden. Dat kan ik met oa een wichelroede bepalen. Omdat er toch nog een vloer gestort moest worden heb ik er voor gekozen om een oplossing in de vloer op de juiste plaatsen in het beton te verwerken.

 

De bewoners slapen nu veel beter dan in het vorige huis.

 

 

 

Het is een prachtige plek geworden waar heerlijk gewoond, gewerkt, gerelaxt en geslapen wordt.

 

De bewoners hebben zelf veel keuzes gemaakt op basis van mijn adviezen zodat ze ook zelf hun plek hebben kunnen bezielen. De kunst is meegenomen uit het vorige huis maar verstrekt meteen het vrouwelijke (schilderij) en het mannelijk aspect ( beeld naast de deur)

 

 

Wil jij een huis of bedrijfspand gaan kopen of wil je gaan verbouwen laat mij je helpen om een mooie harmonieuze plek te creëren voor meer harmonie, gezondheid en voorspoed.

Ik kan samenwerken met een architect/bouwkundige naar keuze  of er zelf een aandragen.

Lopende projecten

1.De ombouwen van een groot woonhuis naar 3 appartementen.

2. Het maken van een ideaal ontwerp  voor de nieuwbouw of verbouwing van een woonhuis dicht bij zee. Dit afhankelijk van vergunningen. Wordt het sloop en nieuwbouw of verbouwing?

3. De energetische reiniging van een boerderij, met interieuradvies en ontwerp voor de tuin.

4. De meest recente opdracht: Gisteren een nieuwe opdracht voor het interieur van een Yoga studio, een hele mooie plek maar staat te vol. Mooie spullen maar dit zorgt voor onrust en dat wil je zeker niet in een yoga studio met praktijkruimte. Daarbij mis je zo het positieve effect wat al die mooie attributen kunnen oproepen. Ook hier ga ik energiewerk doen, in de ruimte en een personal clearing om nog meer contact te kunnen krijgen met je innerlijke wijsheid en helpers. Aanpassen van woonhuis en tuin volgen daarna.

Je hoort later meer over deze projecten wanneer ze gerealiseerd zijn.

Met hartelijke groet en veel goede Chi gewenst,

Hanny