Een bijzonder woon- en werkproject project waar ik heel trots op ben

Graag wil ik eens uitgebreid een holistisch consult met jullie delen.

In dit project kon ik veel van mijn kennis en ervaring kwijt. Het rigoureus aanpassen van het bouwontwerp, een reiniging van de oude energieën in het pand, het blokkeren van wateraders, kleuradvies, interieuradvies en plaatsingsadvies geven. De juiste plek voor de kunst en de planten aangeven en meer.

De opdrachtgeefster heb ik leren kennen bij een van mijn cursusdagen over Feng Shui en de 5 elementen.

Daar ontmoette zij medestudenten die al een consult van mij hadden gehad en daar heel enthousiast over waren.

Ze ging samen met haar man bouwen, wonen en werken in een oud vervallen fabriekspand. Een hele uitdaging en een buitenkans om het goed aan te pakken. Zie foto onder.

Toen ik de tekeningen bekeek van de plannen zag ik al meteen heel veel zaken die veel beter konden. Neem bijvoorbeeld het kantoorgedeelte.

De voorkant werd meteen geblokkeerd door een trap.  Bergkast, natte ruimte en elektra gedeelte zaten aan de voorkant en de werkplekken zaten verstopt achterin, zonder raam en zonder contact met buiten. Niet erg inspirerend dus. Op de natte ruimte werd boven nog een werkplek gesitueerd waardoor de mensen die beneden zouden werken tegen een heel hoge muur aan zouden kijken. Je creativiteit wordt dan wel heel erg geblokkeerd.

Ik heb het geheel omgedraaid, zie foto`s onder. de bureaus naar de voorkant gehaald, alle andere zaken zoals techniek en natte ruimte naar achteren verplaatst. Nu ligt het extra kantoor boven de achterste ruimtes beneden zodat Iedereen nu mooi uitzicht heeft en contact met buiten. Zowel boven als beneden. De gebruikers zitten zo veel mogelijk op een voor hun ideale plek. De Planten maken het geheel gezonder en sfeervoller.

Woongedeelte

In het woongedeelte was een lange gang voorzien, zowel aan de rechter als aan de achterkant. De zithoek met daarboven een TV ruimte was aan de voorkant geplaatst.

De gang geeft veel ruimteverlies waar je eigenlijk niets aan hebt en je krijgt geen goede flow of energie, chi flow. De energie wordt zo om de ruimtes geleid in plaats van door de ruimte. De voorin geplande zitruimte met bovenverdieping beneemt het uitzicht op het prachtige hoge en lichte glazen dak bij binnenkomst.

Ook hier ben ik gaan verplaatsen. Eerst de gang weg , die zou samen met de zithoek met verdieping het hele uitzicht op het prachtige glazen dakwerk blokkeren. De gang neemt ook te veel onnodige ruimte in.

Nu ervaar je de ruimte meteen als je binnenkomt, het geheel is veel ruimer en lichter geworden.

Nu is er een verdieping op zowel keuken als woonkamer geplaatst zodat er ruimte is voor een tv en relax kamer en een logeerkamer met eigen bad kamer. De logeerkamer was eerder gepland in de tuin wat ten koste ging van de ruimte buiten.

Verder heb ik geadviseerd bij de kleurkeuze, bv het groen in de badkamer boven en het blauw van de badkamer beneden.

Advies bij de plaatsing van deuren en ramen met hun draairichting en afmeting waar mogelijk. Bijvoorbeeld, eerst was er een deur vanuit de zithoek naar de techniek geplant, dat zou onrust geven en beperkte mogelijkheden bij het inrichten.

De beste Feng Shui

Indeling ruimtes, plaatsing van meubilair, kleurdetails, plaatsing van ramen en deuren, planten en kunst. Alles is  gebaseerd op de optimale mogelijkheden om een goede Feng Shui te creëren. Door de beste richtingen voor slapen, werken, relaxen, beste kleuren  etc. te kiezen, wat dus maatwerk is.

Keuken

Verder heb ik advies gegeven voor de “bloemen” ïn de keuken,

Slaapkamer

Er was eerst een open verbinding tussen slaapkamer en badkamer gepland, dit is niet wenselijk omdat de badkamer vervuilde energie verspreid.

Onder de slaapkamer en badkamer beneden waren veel verstoringen te vinden. Dat kan ik met oa een wichelroede bepalen. Omdat er toch nog een vloer gestort moest worden heb ik er voor gekozen om een oplossing in de vloer op de juiste plaatsen in het beton te verwerken.

De bewoners slapen nu veel beter dan in het vorige huis.

Het is een prachtige plek geworden waar heerlijk gewoond, gewerkt, gerelaxt en geslapen wordt.

De bewoners hebben zelf veel keuzes gemaakt op basis van mijn adviezen zodat ze ook zelf hun plek hebben kunnen bezielen. De kunst is meegenomen uit het vorige huis maar verstrekt meteen het vrouwelijke (schilderij) en het mannelijk aspect ( beeld naast de deur)

Wil jij een huis of bedrijfspand gaan verbouwen of je interieur aan willen passen of vernieuwen. laat mij je helpen om een mooie harmonieuze plek te creëren voor meer harmonie, gezondheid en voorspoed.

Ik kan samenwerken met een architect/bouwkundige naar keuze  of er zelf een aandragen.

Ik zou het zeer waarderen wanneer je dit blog wilt delen met jouw vrienden of netwerk. Op het moment zijn heel veel mensen zich bewust van hun woon-en werkomgeving en besluiten daardoor veranderingen door te voeren. Helaas zijn nog niet zo veel mensen op de hoogte van wat een Qi-mag feng shui consult voor ze zou kunnen betekenen. Zeker omdat ik een veel bredere aanpak heb en door mijn studie Chinese geneeswijzen en mijn carrière als visagist en stylist zowel een heel- als een mooimaker ben.

Lopende en recente projecten

1.Het ombouwen van een groot woonhuis naar 3 appartementen.

2. Het maken van een ideaal ontwerp  voor de verbouwing van een woonhuis dicht bij zee, Met interieur-, kleur- indeling en plaatsingsadvies . en een energetische reiniging.

3. De energetische reiniging van een boerderij, met interieuradvies en ontwerp voor de tuin.

4. Het aanpassen van het interieur van een Yoga studio, en praktijkruimte. aan huis. Woonhuis en tuin volgen daarna.

Met hartelijke groet en veel goede Chi gewenst,

Hanny

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.