Kleuradvies Voor Bedrijven

s

Feng Shui kleuradvies voor bedrijven

Feng Shui Kleuradvies voor bedrijven, wat is het verschil met een gewoon kleuradvies?

Kleuradvies voor bedrijven: Kleuren hebben door de eeuwen heen al een betekenis gehad. Iedere cultuur kent zijn eigen kwaliteiten toe aan kleur.
Er is inmiddels ook al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van kleur op onze stemming en ons functioneren.

 

Wat ik zo bijzonder vind aan de betekenis van kleur in de Feng Shui is dat het sterk verbonden is met de natuur en de betekenis van de seizoenen, we gaan allemaal door fases zowel zakelijk als privé. En wat is fijner dan met de flow mee te gaan.

 

We kennen 5 kleur schema’s binnen de filosofie van Feng Shui die allemaal met een levensgebied verbonden zijn. Maar ook met emoties, talenten en gedrag.

 

Er zijn 9 levensgebieden maar voor bedrijven zijn carrière, netwerken en mentoren, erkenning en reputatie, gezondheid, kennis, voorspoed en rijkdom  het belangrijkst. En al deze levensgebieden zijn niet alleen gekoppeld aan een windrichting maar ook aan een kleur. Dus naast het stimuleren van bepaalde emoties en gedrag van werknemers kun je ook bepaalde levensgebieden stimuleren met kleur.

 

Groen staat voor groei een creativiteit, aarde kleuren zoals geel voor balans en evenwicht, rood voor enthousiasme en passie,  blauw voor rust, en metaalkleuren voor mentale activiteit en analyse.

 

Neem bijvoorbeeld de kleur rood. Dit is de kleur van het vuur en behoort  tot het levensgebied van Roem, Erkenning en Reputatie. Als het vuur uit balans is dan kan dat dus ten koste gaan van je vermogen om beroemd te worden en kan het je reputatie schaden.

 

Vuur en de kleur rood horen bij de zomer wanneer de energie op zijn hoogst is, zoals de levensfase van een jong volwassene.
De emotie die daarbij hoort  is die van enthousiasme en passie, maar bij een verstoring van het element vuur kan er juist een gebrek aan deze emoties ontstaan en bij een teveel een ADHD gedrag.
Vuur is gezellig, praat graag, maakt mensen enthousiast, denk aan mensen die in de PR werken, maar kan ook grillig en veranderlijk zijn en te veel praten  Het orgaan dat bij de kleur rood hoort is natuurlijk…. het hart.

 

Binnen de Feng Shui kennen we de negenjarige cyclus, de NIne Star KI genoemd. Weer een ander aspect van Feng Shui en wanneer je in een vuur jaar beland dan kunnen er dingen aan het “licht” komen. Zie voor meer informatie de Nine Star Ki voor bedrijven

 

Klinkt dat allemaal een beetje logisch?

Wat ik zo bijzonder vind aan de betekenis van kleur in de Feng Shui is dat het zo verbonden is met de natuur en de seizoenen.

Kleuradvies voor bedrijven

Omdat ik een achtergrond heb in de traditionele Chinese geneeswijze ben ik mij veel meer bewust van deze invloeden en kan er dus ook goed mee werken om de mentale en emotionele balans terug te vinden. Mijn ervaring als Qi-Mag Feng Shui adviseur helpt mij de levensgebieden te versterken.

 

En voor het mooi maken en het kiezen van de juiste kleuren die bij jou en je bedrijf horen  kan ik putten uit mijn bijna 20 jarige carrière als visagist voor bladen en diverse omroepen waarin alles om kleur draaide.

 

Dus wil je toch voor kleur gaan doe het dan met een kleuradvies voor bedrijven zodat het je ondersteunt in je doelen en  je er veel plezier en rendement uit haalt.

 

Vraag gerust een offerte aan voor een kleuradvies op basis van Feng Shui

Wil je ook gratis tips ontvangen?
Ja graag!

Meer Feng Shui Bedrijven

Feng Shui Expert

Feng Shui Visie Contact

U kunt contact opnemen via onderstaande gegevens. Of vul het contact formulier in.

Hanny Verheijden:
Qi-Mag Feng Shui consultant
Tilburg, Noord Brabant

info@fengshui-visie.com

+31 (0)6 2 91 21 258

+31 (0)13 536 56 93